7. lokakuuta 2018

OHENNUSTEKNIIKAT

Useimpia hiusmalleja täytyy keventää, joka helpottaa hiuksen kampautumista sekä asiakkaan hiustenlaittoa kotona. Oikeanlainen ohennus ei näy hiuksessa. Ohennuksen voi tehdä  veitsellä, leikkaus- tai mutoilusaksilla. Ohennustekniikka valitaan hiuksen laadun mukaan, esimerkiksi pitkä ja lyhyt tai paksu ja ohut hius.

LEIKKAUS- JA MUOTOILUSAKSET
Massan poisto tapahtuu hiuksen pituudessa ja sen tarkoituksena on nimensä mukaisesti keventää hiusmassaa. Lyhyisiin hiuksiin soveltuu hyvin latvan ohennus, joka tehdään melkeimpä poikkeuksetta pointtaamalla. Latvaa voidaan ohentaa myös muotoilusaksilla pystyosioissa tai "vuolemalla" leikkaussaksilla.

Tyviohennus voidaan tehdä joko muotoilu- tai leikkaussaksilla. Tarkoituksena on tehdä lyhyempää hiusta tyven seudulle, jakauksen alapuolelle, tukemaan tyveä. Määrältään runsaaseen hiusmassaan sopii myös sik-sak ohennus, jota ei tehdä aivan tyveen, mutta hiuksen koko pituudelta. Kammanpäältä ohentaminen tehdään kammalla ja muotoilusaksilla lyhyeen hiukseen, esimerkiksi ylimenokohtaan eli missä lyhyt ja pitkä hius kohtaavat. Hiusosion alta ohentamista käytetään tasapitkään sekä polkkatukkaan, ohentaen vinosti kolmessa osassa hiusosaan nähden leikkaussaksilla.

VEITSIOHENTEET
Ohennus hiusosan päältä  tapahtuu veitsen ollessa 45 asteen kulmassa  kevyesti vetäen kohti latvaa. Sama voidaan tehdä myös hiusosion alta. Veitsellä voi ohentaa myös kamman edellä  tai kamman jäljessä, nämä ohennustekniikat sopivat hyvin lyhyen hiuksen latvan keventämiseen tai muotoiluun. Ohennus kampaa pitkin saadaan pieni ohennus. Hyvä tapa keventää, esimerkiksi miesten hiuksia tai naisten otsatukkaa, on kierretyn osion ohennus. Hiusosio kieritettään ja sitä vuolemalla tai "naputtamalla" saadaan rikottu ohennus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti