28. elokuuta 2018

VIISI VINKKIÄ HYVÄÄN FACEBOOK-PÄIVITYKSEEN

1. KOHDERYHMÄ
Kenelle olet tekemässä päivitystä? Naisille, miehille vai tietylle ikäryhmälle? Facebookissa pystyt kohdentamaan viestin tietylle ryhmälle. Mieti myös, mitä haet päivityksellä. Haluatko lukijoiden huomion, kävijöitä verkkosivuille tai blogiin, tykkäyksiä, kommentteja vai jakoja.

2. VALOKUVA
Valokuva kiinnittää huomion paremmin kuin pelkkä teksti. Pidä kuitenkin huolta siitä, että kuva on hyvälaatuinen ja postaa kuva oikean kokoisena. Hyvälaatuinen ja selkeä kuva luo katsojalle tietynlaisen mielikuvan yrityksestä sekä jo pelkkä kuva voi sisältää viestin. Yrittäjän kannattaa lisätä kuvaan yrityksen logo.

3. VIESTI
Viesti on hyvä pitää lyhyenä ja selkeänä sekä esittää yksi asia kerrallaan. Pitkissä viesteissä muista käyttää rivinväliä. Viesti kannattaa pitää positiivisena, aloittaa huomiota herättävällä sanalla tai kysymyksellä, lisäksi se voi sisältää kehotuksen ja hymiöitä. Persoonallinen ja ytimekäs viesti saa paremmin huomion. Muista tarkistaa oikeinkirjoitus!

4. JULKAISUAJANKOHTA
Päivityksen kohderyhmä ja viesti määrittävät julkaisun ajankohtaa. Facebookissa on työkaluja, joilla pystyy seuramaan kävijoiden aktiivisuutta ja näin ollen helpottaa oikean julkaisuajankohdan selvittämistä.

5. KOMMUNIKOINTI
Ole aktiivinen somessa, ole keskusteluissa mukana ja vastaa kysymyksiin. 
Tee Facebook-päivityksiä säännöllisesti, muttei liian usein eikä liian harvoin.


Tässä on mielestäni yksi parhaista Facebook-päivityksistä, joka  minua on tullut vastaan. Savotta on ulkoilu- urheiluvarusteliike Keski-Suomesta ja heidän erääseen tuotteeseensa oli tullut tuotantovirhe. Päivityksessä he kertovat avoimesti mitä on käynyt ja miten kuluttajan tulisi toimia. He eivät yritä selitellä vaan kertovat suoraan tapahtuneen ja ottavat vastuun.
https://www.facebook.com/Savotta/posts/10156534937582388

1 kommentti: