17. syyskuuta 2019

Ikä + meikkaaminen

Lähde: pexels.com
Ikääntyessä ihoon ilmestyy ryppyjä (kimmoisuus), värimuutoksia (maksaläiskät) ja iho ohentuu (pintaverisuonet näkyvät). Meikillä pyritään peittämään edellä mainittuja muutoksia sekä kohottamaan ilmettä.

Meikkipohja
Aikuisen naisen meikkiä tehdessä on hyvä huolehtia ihon hyvästä kosteutuksesta. Hyvä meikkipohja on kuulas, jolloin esimerkiksi voi käyttää vain sävyttävää päivävoidetta ja tarvittaessa peittävmpää tuotetta sitä vaativiin kohtiin. 

Puuteria käytetään vain hyvin rasvaiselle iholle tai rasvoittuviin kohtiin, koska se kerääntyy helposti ihon juonteisiin ja tuo ne näin ollen paremmin esille.

Varjostuksia ei välttämättä kannata tehdä vaan käyttää raikkaan väristä poskipunaa. Poskipuna posken korkeimmalla kohdalla nostaa kasvojen ilmettä lisää.

Silmät
Silmät tulee pohjustaa hyvin, koska ikääntyessä silmäluomet muuttuvat raskaammiksi. Ilman hyvää pohjustusta luomiväri "paakkuuntuu" luomelle. Luomiväreinä tulisi suosia mattaisia ja tummia värejä. Kimaltavat ja vaaleat luomivärit tuovat esille juonteet ja  Alaluomille ei välttämättä tarvitse laittaa silmämeikkiä ollenkaan. Tummilla rajauksilla yläluomella ja irtoripsillä saa katsetta avarrettua. 

Kulmien siisteyttä ja muotoilua ei kannata unohtaa, koska ne tuovat ilmeeseen ryhtiä.

Huulet
Huulet rajataan rajauskynällä ennen huulipunan levittämistä. Tämä estää huulipunan karkaamisen juonteisiin. Raikkaat ja kuultavat värit sopivat hyvin ikääntyneelle.


Yllä on kauneusbloggaaja ja meikkaaja-maskeerajan Miia Ezenin video aikuisen naisen meikistä. Videolla käytiin mielestäni monipuolisesti meikin tekeminen sekä Ezen antoi myös vaihtoehtoja ja perusteli hyvin, miksi esimerkiksi puuteria ei aina kannata käyttää. 

Videolla käytettiin silmänpohjustuksena The Balm Put the Lid On It:ia, luomivärinä Too Faced:n Natural Matte luomiväripalettia, ripsivärinä Maybellin, Sensain meikkivoidetta, Milanin peitevoidetta, Laura Mercierin puuteria, Physicians Formulan aurinkopuuteria ja poskipunaa, L'orealin kulmakarvageeli, Clarinsin huulikynä ja -puna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti